Theehuis de Agnietenberg bestaat 300 jaar 1717 - 2017

Al 300 jaar bezoeken gasten het Theehuis bij de Agnietenberg in Zwolle. Dit werd afgelopen woensdag (1 maart 2017) gevierd op de horecalocatie met het team en alle betrokkenen.

De geschiedenis van het horecabedrijf begint in 1717, toen het bedrijf dienst deed als een theeschenkerij. Tevens werd de voorzaal van de toenmalige boerderij (het huidige Theehuis) vanaf 1717 gebruikt als uitspanning en slaapplaats voor reizigers. In 1991 brandde het Theehuis volledig af en op 1 september 1992 werd het gerestaureerde Theehuis geopend. Mede vanwege deze rijke historie is de Agnietenberg een parel in Zwolle.

Naast het 300 jarig bestaan werd er afgelopen woensdag ook getoost op het feit dat Nelleke Alleman – Dijkhuizen 6 jaar geleden de exploitatie van de Agnietenberg heeft overgenomen. Tevens komen nu, 6 jaar later, ook de opstallen op haar naam te staan. Volgens Nelleke is het logisch dat de Agnietenberg een bekend horecabedrijf in Zwolle en de regio is.

Behalve de rijke historie zijn het ook de ligging, de uitstraling en de multifunctionaliteit die het bedrijf uniek maken. Alles kan bij de Agnietenberg, van een kraamborrel tot pensioensfeest, van een intiem diner tot een bruisend bedrijfsfeest, van een huwelijk tot een zakelijke vergadering en van een High tea tot een bezoek aan ons terras.

Er was reden genoeg voor een feestje! Tevens werd er samen met wethouder René de Heer getoost op de toekomst.

Het gehele jaar 2017 zal een feestjaar zijn bij de Agnietenberg, speciale acties zullen op onze internetpagina en facebooksite worden aangegeven!